fbpx

Bemutatom nektek Schiffer Miklóst, a divat világának meghatározó alakját.

How to be gentleman

Kezdetben egy német-magyar cég művészeti igazgatójaként, majd ügyvezetőjeként híres márkaneveket vezetett be a magyar piacra, később saját üzletet, márkanevet és tanácsadócéget alapított.

Divat, az öltözködési kultúra és a vizuális kommunikáció

Miklós ezeken a területeken Magyarország egyik legismertebb és legelfogadottabb szaktekintélyévé nőtte ki magát. Hovatartozástól függetlenül, jobb- és baloldali politikusok és üzletemberek öltözködési tanácsadója. Nagy cégeknél tart több száz fős workshopokat, nem egy vállalatnak ő írta a „company dress code”-ot, azt a kis útmutatást, miben illik dolgozni járni.

Schiffer Miklós

Nevéhez fűződik az esztétikai profizmus elmélet, a jól megválasztott vizuális kommunikációval elérhető tökéletes megjelenés elméleti és gyakorlati módszere. Számos könyvet publikált, a Stílusról férfiaknak vagy A stílusos nő a 2000-es évek elején jelentek meg először.

“AMI A STÍLUST A DIVATTÓL MEGKÜLÖNBÖZTETI AZ A MINŐSÉG”

Giorgio Armani örökérvényű gondolata mindent elmond a lényegről, azt üzeni, hogy a gondolat minősége az, amely által megszületik a stílus.

A stílus lényege az emlékezetesség, a tökéletes összhang az ember és az általa viselt ruhadarabok között. Stílus az amikor szavak nélkül üzenünk, ezért fontos az, hogy a ruhadarabok illeszkedjenek személyiségünkhöz, alkatunkhoz, életkorunkhoz és élethelyzetünkhöz.A stílus négyes szabálya: kitaláltság, következetesség fegyelem és önmegvalósítás.

Nézd meg most a teljes interjút Schiffer Miklóssal!