fbpx

Soós Dávid

Sorozatvállalkozó, Befektető

“Ha nem látsz szivárványt, csinálj egyet!”

Miért tudok utat mutatni neked? Az egyik legmeghatározóbb mentorom Kósa Erika fogalmazta meg így: “…mint Bürger híres hőse, Münchausen báró, aki saját hajánál fogva húzta ki önmagát és lovát a mocsárból, úgy bizonyítja napról napra képességeit és elhivatottságát…Az ifjú kora ellenére Dávidban bölcs lélek lakozik, olyan adottság ez, amely kulcs mások és ezáltal önmaga sikeréhez.”

Fiatal korom ellenére nagyon sokat tapasztaltam az utóbbi 30 évben. Sokszor buktam el és álltam fel. Megtanultam, hogy csak rajtam múlik mit hozok ki magamból és az életemből!

Úgy nőttem fel, hogy folyamatosan le voltam értékelve és nap mint nap megaláztak. Sehol sem kaptam meg azt az otthont vagy szeretetet, amire egy emberi lénynek szüksége van. Tíz évesen többször is eljátszottam a gondolattal, hogy jobb lenne ha véget vetnék az egésznek. “Úgy sem hiányoznék senkinek.” De bármikor a szívemhez szorítottam a kés hegyét, azt éreztem, hogy ez gyávaság és jobb vagyok ennél.

Kétféle üzenetet kaptam a környezetemtől:

  1. Ne álmodozz, mert a világ nem így működik. Érd be kevesebbel! (95% mondta ezt)

Még instrukciókat is kaptam: tanulj sokat az iskolában, hallgass a tanárokra, válassz ki egy jól fizető szakmát, húzd be  füled farkad és ha szerencséd van, akkor leélhetsz egy középszerű életet.

  1. Bármit elérhetsz, amit akarsz csak tegyél érte! (5% mondta ezt)

Jól hangzik, de hogyan? Mi az első lépés? Honnan tudjam mit akarok? Kitől kérjek segítséget? Se ezekre sem más hasonló kérdéseimre nem kaptam választ az iskolában vagy az ismeretségi körömben. Így máshol kellett megkeresnem őket.

Azóta az az álmom, hogy egy olyan közösséget hozzak létre, ahol az embereket, kortól és nemtől függetlenül az életre készítjük fel. Ahol élmény a tanulás és nincsenek jegyek, intők, büntetések. Ahol azt fedezik fel, hogy kik ők valójában, miben jók, milyen ajándékot hoztak, amit csak ők adhatnak a világnak.

Én 16 évesen kezembe vettem az életem irányítását. Elmenekültem otthonról, elkezdtem dolgozni, fejleszteni magam és kapcsolatokat építeni.

Nagyon sok rossz hiedelmet, blokkot, programot, szokást és embert kellett elhagynom az életemből, hogy levetkőzzem az önsajnálatot és vállaljam a felelősséget az életemért.

Az évek során csodálatos embereket, eszközöket, módszereket és lehetőségeket ismertem meg. Az a sok-sok könyv, hanganyag, előadás, tréning, mastermind mind mind tett hozzám valamit, de a legtöbbet a mentoraimnak és a bukásaimnak köszönhetem.

Nagyrészt értékesítéssel, kommunikációval és emberekkel foglalkoztam nap mint nap. Bármibe fogtam, abban sikeres voltam, mert mindig a legjobb akartam lenni és beletettem mindent. Volt szerencsém több mint 150 előadást tartani, 10-től egészen 400+ főnek.

Jelenleg 3 vállalkozásom van, és imádom, amit csinálok. Óriási érzés, hogy amíg régen teljesen romokban hevert az életem, mára eljutottam oda, hogy olyan sikeres emberek fordulnak hozzám tanácsért, akik nagyon sokat tettek le az asztalra és akikre magam is felnézek.

20 évesen megértettem, hogy a világ legbiztonságosabb és legmagasabb hozamot generáló befektetése, az az ha a saját fejlődésembe fektetek.

Pontosan ezért az utóbbi 10 évben:

  • 8-10 millió forintot költöttem önfejlesztésre, új kompetenciák, készségek elsajátítására
  • Mindezt összesen 6 országban
  • Legalább 3200 óra hanganyagot, podcastet, előadást és tréninget építettem magamba
  • Több mint 200 könyvet olvastam
  • És igen végeztem egyetemet (BME)
  • Megvan a Business és Life Coach, valamint mediátor végzettségem is
  • Eddig körülbelül 5400 órát tárgyaltam, alsóhangon 2000 emberrel
  • Sok-sok tapasztalatot és sztorit írhatnék még ide, de úgyis idő kell ahhoz, hogy meggyőződj arról, hogy hiteles és kompetens vagyok e a számodra.

És ezek a számok napról napra nőnek, ugyanis életem végéig fejlesztem magam!

Köszönöm, hogy végigolvastad. Téged hogyan támogathatlak az utadon?

Tudj meg többet rólam és a módszereimről a “Vedd kezedbe az irányítást!” – könyvemből.

 

Megtartott előadás

Tárgyalt óra

Bögre tea