fbpx

Király Viktor énekes, dalszerző, a negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as Év Hangja.

2008-at írunk! Most találtam meg ezt a felvételt! Hihetetlen hogy ennyi év után is ennyi érzést tud kiváltani belőlem ez a pillanat! Utólag is köszönöm mindenkinek aki szavazott rám, és aki hit bennem! Köszönöm @caramelmusic @tothveraofficial @ruzsamagdolna az élményt! #memories #megasztar4 #victorysong #onemomentintime

Idézte meg nemrég Viktor Facebook oldalán a Megasztár emlékeit

New York-ban született, 16 éves koráig családjával az USA-ban élt. 1999-ben költöztek vissza Magyarországra. Gyerekkorát végigkísérte a zene: 10-11 évesen édesapjától tanult dobolni, zongoraórákra járt, ikertestvérével és barátaikkal különböző zenekarokat alapítottak.

2009-ben jelent meg bemutatkozó stúdióalbuma Király Viktor címmel. 2010 decemberében megjelent második önálló albuma “Solo” címmel. Az albumon tíz új, angol nyelvű dal volt hallható, köztük a nagy sikerű címadó Soloval.

A dal gyors népszerűségre tett szert, #1 pozíciót ért el a hazai slágerlistán, videoklipjét pedig több mint 2 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on.

2011-ben két dalban is közreműködött nővérével, a “Move Faster” című dancepop felvételben és az Eurovízióra is benevezett “Untried” című slágerben. 2013-ban a Fire c. dal lett az év rádiós slágere a Mahasz éves összesítése alapján. Ezen kívül részt vett az egyik legnagyobb nézettségű TV műsorban is, “Az ének iskolája” című tehetséggondozó show-ban tanárként.

2014 januárjában megjelentette következő kislemez dalát és videoklipjét, a Running Out Of Time-ot, melyben a zenei legenda Darryl “DMC” McDaniels is közreműködött, aki az amerikai, többszörös platinalemezes és a Rock ’n’ Roll Hall Of Fame-be is beiktatott RUN-DMC nevű hip hop csapat egyik alapító tagja. Ebben az évben “Az év férfi énekese” Comet-díjat, valamint a Playboy Man Of The Year különdíját is átvehette.

2015-ben elindult az amerikai The Voice tehetségkutató versenyen, ahol Adam Levine (Maroon 5 énekese) mentoráltjaként bekerült a legjobb 20 énekes közé.

Jelenleg elsősorban büszke családapa, a nemrég befejeződő @tv2nicsakkivagyok műsorban zsűritagként szerepelt és ezek mellett folyamatosan gyártja a dalokat!

Nézd meg most a teljes interjút Király Viktorral!